There isn't any images, Please upload via modules management in admin section
Ευρώπη

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

(0 ψήφοι)
      
Πακέτο από: 
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
 • Περιγραφή
 • Πρόσθετες πληροφορίες
 • Κράτηση
 • Άλλα πακέτα από το πρακτορείο
 • Σχόλια
Smile Acadimos
1η ΗΜΕΡΑ

Πόρτο - Κρουαζιέρα στο Ντούρο - Αβέιρο

 
 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος, συνάντηση με τον άνθρωπο του γραφείου και πτήση για Πορτογαλία με τη Λουφτχάνσα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη νωρίς το πρωί και ξεκινάμε μια μικρή Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. «Navegadores», «Θαλασσοπόροι» είναι ο μισός του τίτλος κι ένα μεγάλο κομμάτι της ουσίας του και γι’ αυτό, μετά απ' αυτή την πρώτη πανοραμική γεύση της πόλης, θα κατευθυνθούμε αμέσως στο παλιό λιμάνι, στη Ribeira. Γι’ αυτή την πρώτη μέρα, έχουμε ναυλώσει ένα ειδικό καραβάκι, ένα rabelo για να γνωρίσουμε και μ' αυτόν τον τρόπο την πόλη που γεννήθηκε ο Ερρίκος ο Θαλασσοπόρος. Θα απολαύσουμε εν πλω το Μοναστήρι Serra do Pilar και τον Καθεδρικό της Ναό, τη Sé do Oporto να επικρέμονται πάνω απ’ τον ποταμό, τη Γέφυρα του Άιφελ, «María Pía», τη γέφυρα του Théophile Seyring, «Dom Luís I», κι όλες τις υπόλοιπες που στολίζουν τον “αθλητή ποταμό” Douro, γέφυρες σα μετάλλια επιβράβευσης κρεμασμένα στο λαιμό του γιατί κατάφερε να φτάσει ως εδώ απ' την Ισπανία χωρίς να γίνει παραπόταμος. Δεν είναι εύκολο να φτάσεις στο τέρμα ολόκληρος και πρωταγωνιστής! Για καλωσόρισμα σας προσφέρουμε την κρουαζιέρα των 6 Γεφυρών! Ένα πρώτο μικρό ευχαριστήριο δώρο της. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για καφέ στο Ματζέστικ ή για φαγητό, για λίγο bacalhau, λίγες sardinhas, πολύ vinho verde… ή για όποιον δεν ξανάδε το Πόρτο, χρόνος για μια βόλτα, να ικανοποιήσει την περιέργειά του, να επισκεφτεί αν θέλει το θρυλικό βιβλιοπωλείο Lello τώρα που ανακαινίστηκε από σκάλα μέχρι θόλο ή για μια επίσκεψη στο σπίτι του Ερρίκου του Θαλασσοπόρου που βρίσκεται ακριβώς εκεί στη Ribeira. Νωρίς το απόγευμα θ’ αφήσουμε το Πόρτο για το Aveiro, χάρμα οφθαλμών αυτή η πόλη, γόνδολες παντού στα κανάλια του, moliceiros λεν οι Πορτογάλοι τις γόνδολές τους, δίκαια ο κόσμος βάφτισε το Aveiro «Βενετία της Πορτογαλίας»! Άφιξη και τακτοποίηση στην καρδιά της ομορφιάς, μέσα στα κανάλια της, εκεί φροντίσαμε να διανυκτερεύσουμε. Λίγη ξεκούραση και εν συνεχεία Δείπνο μετά Μουσικής... Fadistas θα είναι μαζί μας... Κιθάρα και φωνή θα συνοδεύσουν το πρώτο μας δείπνο.
 
2η ΗΜΕΡΑ

Αβέιρο - Κόστα Νόβα - Κοΐμπρα

 
 
Μετά το πρωινό μας περιμένει άλλη μια έκπληξη. Ναυλώσαμε λοιπόν moliceiros! Γόνδολες θα μας περιμένουν έξω απ’ την πόρτα του ξενοδοχείου μας, “πρώτο κανάλι αριστερά”, περιμένουν να μας παραλάβουν για να υπηρετηθεί πιστά η ιδέα αυτού του ταξιδιού, θ' ανοιχθούμε και μέχρι τη λιμνοθάλασσα, στις αλυκές του κι ύστερα θα περπατήσουμε στα στενά τού Aveiro! Λίγος χρόνος ελεύθερος κι αναχώρηση για την Coímbra. Σχεδόν αμέσως, ελάχιστα χιλιόμετρα απ' το Aveiro, θα κάνουμε στάση σ’ έναν τόπο που θα γεμίσει τη Μνήμη χρώματα. Χρόνος για βόλτα και καφέ στην αγαπημένη Costa Nova κι αμέσως μετά συνεχίζουμε την πορεία μας για την πιο σπουδαία Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας. Άλλη μια έκπληξη όμως στην πορεία… Θα μπούμε στο Δάσος Μπουσάκο, θα ποτίσουμε απ’ την ομορφιά της φύσης κι ύστερα θα συνεχίσουμε για Coímbra. Δε χάνουμε καθόλου χρόνο, θα επισκεφτούμε κατ' ευθείαν το Πανεπιστήμιο της Coímbra, το επί Πορτογαλικού Εδάφους «Αντίπαλο Δέος» του Ισπανικού Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκας. Όπως είναι Λογικό σε μια επίσκεψη σε Πανεπιστήμιο, το εντυπωσιακότερο είναι ή θα έπρεπε να είναι, η Βιβλιοθήκη! Στην περίπτωση του Πανεπιστημίου τής Coímbra αυτό επιβεβαιώνεται γι’ αυτό και τη βιβλιοθήκη ετούτη τη φροντίζουν άνθρωποι και ζώα! Κι ύστερα θα περπατήσουμε στα σοκάκια της Πόλης του Fado για ν' ανακαλύψουμε το Ιστορικό Κέντρο μιας απ’ τις παλαιότερες και σπουδαιότερες Πανεπιστημιουπόλεις όλης της Ευρώπης! Φοιτητές παντού με όλα όσα αυτό σημαίνει! Γι’ αυτό και η Coímbra έχει το δικό της Fado, των φοιτητών τα βάσανα και οι χαρές είναι στο DNA αυτής της πόλης. Δεν είναι μία ακόμα πόλη η Coímbra, υπήρξε και πρωτεύουσα της Πορτογαλίας κάποτε. Θ’ ανακαλύψουμε κάθε της γωνιά, θα περάσουμε κι απ’ την “Επικίνδυνη Σκάλα” που η παράδοση λέει πως αν πέσεις εκεί και δεν τσακιστείς, αν σωθείς δηλαδή, θα παντρευτείς κάποιον/α απ’ τη Πόλη των Φοιτητών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Είμαστε στην καρδιά της πόλη. Ελεύθερος χρόνος για δείπνο.
 
3η ΗΜΕΡΑ

Κοΐμπρα - Τόμαρ - Φάτιμα - Ναζαρέ - Πάρκο Των Εθνών - Λισσαβόνα

 
 
Πρωινό και αναχώρηση για την αγαπημένη πόλη, την «Άννα Καρένινα» των πόλεων! Ρομαντική, ευαίσθητη, συνεσταλμένη, ποιητική, κομψή, εσωστρεφής, γοητεύει με τη μελαγχολία της αλλά διψάει και για τη χαρά... με τελικό προορισμό την αγαπημένη Λισσαβόνα! Έχουμε όμως πολλά να δούμε στην πορεία προς την πρωτεύουσα. Πρώτα θα κάνουμε στάση στο Τόμαρ, την πόλη των Ναϊτών! Βόλτα στα στενά του Τομάρ, χρόνος για καφέ ή για όποιον το επιθυμεί, να επισκεφτεί το Κάστρο και το μοναστήρι που κρύβει μέσα του. Κι ύστερα συνεχίζουμε την πορεία μας προς την πόλη του Πεσσόα. Πώς όμως εν έτει 2017 να περάσει κανείς απ’ τη Φάτιμα χωρίς τη στάση που της αξίζει. 100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος απ’ τον Μάιο εκείνου του Θαύματος, 100 χρόνια απ' τις επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις της Παναγίας! Σήμερα θα κάνουμε την «Ανατομία ενός Θαύματος», θα επισκεφτούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Κι ύστερα, στο γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ. Συνεχίζουμε την πορεία μας για την πόλη του Τάγου...Τεράστιος, μεγαλοπρεπής, φοράει για Στέμμα του γέφυρα 17 χιλιομέτρων, Ponte Vasco da Gama! Μπροστά μας τώρα το Πάρκο των Εθνών! Παντού νερό γύρω μας, 13 χιλιόμετρα το άνοιγμα του ποταμού σε τούτο σημείο, γίνεται τεράστια υγρή αγκαλιά καθώς πλησιάζει στις εκβολές του! Μια τελευταία στάση στο σπουδαίο συγκρότημα που δημιουργήθηκε για την EXPO του 1998 κι έγινε σύμβολο της Πορτογαλίας και της προσπάθειάς της ν’ ανήκει στο σύγχρονο κόσμο! Περίπατος στις εγκαταστάσεις τής EXPO που είχε για θέμα το Νερό. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Άφιξη, τακτοποίηση. Μια πρώτη βόλτα, νυχτερινή γνωριμία στο Bairro Alto κι ύστερα χρόνος ελεύθερος για δείπνο.
 
4η ΗΜΕΡΑ

Λισσαβόνα - Εστορίλ - Κασκάϊς - Σίντρα - Κάμπο Ντα Ρόκα

 
 
Πρωινό και ξεκινάμε ν’ ανακαλύψουμε μια Μεγάλη Κυρία του κινηματογράφου, με τα σημάδια του γήρατος εμφανή αλλά και εκθαμβωτική τη γοητεία, μια Μεγάλη Κυρία έτοιμη να παραλάβει Βραβείο για το σύνολο του έργου και της πορείας της, απ’ τα χρόνια και τα πρώτα ταξίδια του Οδυσσέα μέχρι το σήμερα, τα δικά μας χρόνια και τα δικά μας ταξίδια! Δικαίως γυρίστηκε εδώ ο «Ξαφνικός Έρωτας» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου. Έρωτας παντού, στα τραμ της, στα κάστρα της, στα στενά της Alfama… Θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση της πόλης από το Πάρκο του Eduardo VII, θα κατηφορίσουμε την Avenida da Liberdade, την Praça Rossio, θα δούμε και την Praça do Comércio μέχρι τη Γέφυρα της 25ης Απριλίου, η Επανάσταση που έγινε Γέφυρα για μια πορεία που συνεχίζεται. Κι από κει, ολοταχώς στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν κάποτε οι Πορτογάλοι Θαλασσοπόροι, στον Πύργο Μπελέμ, μετά λίγο πιο κει στο Μνημείο των Θαλασσοπόρων κι ύστερα δίπλα ακριβώς, σ’ ένα σπουδαίο Σύμβολο της Χρυσής Εποχής του Πορτογαλικού Έθνους, στο Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών! Μπελέμ και Μοναστήρι στη λίστα της Ουνέσκο και τα δυο, Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Λίγο πιο πέρα απ’ την επιλογή της Ουνέσκο, η δική μας αταλάντευτη επιλογή: απλές καθημερινές χαρές! Ένα λατρεμένο καφέ, θα κάνουμε στάση να δοκιμάσουμε το πιο γνωστό γλυκό τής γλυκιάς πόλης, το περίφημο Pastel de Belém! Μοναστήρι, καφέ, (bica), Pastel de Belém, Πύργος Μπελέμ… κι αναχωρούμε για ένα απόγευμα αξέχαστο. Εκδρομή λατρεμένη: Estoril, Cascais, Sintra, Cabo da Roca! Πρώτα μια στάση στο Εστορίλ, μπροστά στο περίφημο Καζίνο το οποίο κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου είχε γίνει «γιάφκα» κατασκόπων. Ύστερα θα σταματήσουμε στο Κασκάις για φαγητό. Σαρδέλα ατλαντικού, lulas, καλαμάρια δηλαδή καταπληκτικά, ή απλά χρόνος για μπάνιο δίπλα, στην παραλία ενός από τα πιο γνωστά θέρετρα της Πορτογαλίας. Τρίτος σταθμός του απογεύματος η Σίντρα, ο «Επίγειος Παράδεισος» σύμφωνα με το Λόρδο Βύρωνα. Καθόλου τυχαία οι Πορτογάλοι βασιλείς δεν επέλεξαν τη Σίντρα για να χτίσουν τα θερινά τους Ανάκτορα. Θρίαμβος του Πράσινου, η Φύση κάνει πάρτι εδώ! Περιήγηση στο χωριό και χρόνος ελεύθερος για να χαθεί κανείς καπιταλιστικά στα σοκάκια με τα απίθανα μαγαζιά. Τελευταίος σταθμός αυτού του απογεύματος ένα σημείο σημαντικό, σημαντικότατο γεωγραφικά καθώς είναι το Δυτικότερο της Ηπειρωτικής Ευρώπης αλλά πιο σημαντικό ακόμα συναισθηματικά, γιατί μιλάει στην ψυχή. «Εδώ, που τελειώνει η Γη κι αρχίζει η Θάλασσα»: Cabo da Roca! Επιστροφή στη Λισσαβόνα. Χρόνος ελεύθερος για ν’ ανακαλύψει κανείς τον Φερνάντο Πεσσόα στα στενά τής αγαπημένης του πόλης κατόπιν σοφών και εμπεριστατωμένων οδηγιών.
 
5η ΗΜΕΡΑ

Λισσαβόνα - Μπατάλια - Κίντα Ντος Λορίδος - Όμπιντος - Λισσαβόνα

 
 
Τελευταία μέρα στην Πορτογαλία. «Απ’ την Παναγία στο Βούδα» λέγεται η πορεία της ημέρας μας! Είναι αφιερωμένη σε μια συγκριτική προσέγγιση διαφορετικών θρησκευτικών Πολιτισμών. Μην ξεχνάμε, η πάλαι ποτέ Πορτογαλική αυτοκρατορία έφτασε μέχρι την Ιαπωνία. Παράλληλα, σήμερα θα δούμε και ομορφιές τής επαρχίας, γραφικά χωριουδάκια. Πρώτος μας σταθμός το χωριό Μπατάλια με το περίφημο Μοναστήρι! Θα επισκεφθούμε τη Σάντα Μαρία Ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα μοναστηριακά συγκροτήματα όλης της Ευρώπης. Εκεί βρίσκεται και το Βασιλικό Μαυσωλείο της Πορτογαλίας ώστε να γνωρίσουμε από ποιους Ηγέτες εμπνεύστηκε κι από ποιους παρασύρθηκε στα σωστά και στα λάθη του ο πορτογαλικός λαός, γράφοντας τη δική του Ιστορία στην πορεία των αιώνων! Κι από κει, στο Quinta dos Louridos, τον Κήπο της Εδέμ, μια μοναδική εμπειρία σ’ ένα υπέροχο χώρο που αποφασίσαμε να φέρουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται. Είναι ένας κήπος γεμάτος με γλυπτά του Βούδα, γλυπτά που μεταφέρθηκαν εδώ απ’ το Αφγανιστάν καθώς σώθηκαν την τελευταία στιγμή από το μένος όσων μισούν ό,τιδήποτε έχει σχέση με τον πολιτισμό. Για Τέλος της Τελευταίας Μέρας στην Πορτογαλία φυλάξαμε μια στάση στη «ζωγραφιά» που λέγεται Όμπιντος, το μεσαιωνικό χωριό που παρότι χωριό, προστατεύεται από τα τείχη ενός σπουδαίου Κάστρου, απόδειξη πως πάντα ήταν ένας θησαυρός άξιος κάθε προστασίας. Θα περπατήσουμε στα στενά του, θα πιούμε καφέ, θα πιούμε και λικέρ, φημίζεται για τα λικέρ του και θα μετρήσουμε στα δάχτυλα του ενός χεριού τις Καστροπολιτείες με άθιχτα Τείχη σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο… Είδαμε και είπαμε πολλά και σήμερα ώσπου παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στη Λισσαβόνα. Είναι το τελευταίο βράδυ μας εδώ κι εφόσον υπάρχει κάτι αξιόλογο και γνήσιο θα πάμε ν’ ακούσουμε fado. Για ν’ αποχαιρετήσουμε την Πορτογαλία κρατώντας την Ηχώ της στην καρδιά μας.
 
6η ΗΜΕΡΑ

Λισσαβόνα - Καθέρες - Τρουχίγιο

 
 
Adiós coraçao! Adiós στην Πορτογαλία, που ξέρει ν’ αγαπάει αλλά και ν’ αγαπιέται που δεν είναι πιο εύκολο. Ρίξαμε μια ματιά, φορτώθηκαν οι βαλίτσες, αναχωρούμε... Θα διασχίσουμε τα παλαιότερα σύνορα της Ευρώπης σήμερα, πάμε στην Ισπανία, vamos, τέσσερις μαγικές τελευταίες μέρες και νύχτες στη Δυτική Ισπανία ώσπου να φτάσουμε στην καρδιά της.. Το στοίχημα σήμερα είναι να αντιληφθούμε μια εποχή ολόκληρη κατακτώντας τη γη των κατακτητών. Νωρίς το μεσημέρι θα φτάσουμε στο Κάθερες! Άγνωστη πόλη σε πολλούς, άδικο όμως, μάλλον δε θα ξέρει να διαφημίσει σωστά τον εαυτό της. Είναι η πρώτη ισπανική πόλη που ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς! Θα γράψει στη μνήμη μας το Κάθερες! Λένε πως η πλειοψηφία των πόλεων της Λατινικής Αμερικής φτιάχτηκαν με πρότυπο αυτήν εδώ…Ξεκινάμε την ξενάγηση, θα δούμε μέγαρα και παλάτια, όλα ιδιωτικές περιουσίες, καρπός ανταγωνισμού πλουσίων, φωτογραφία της ανάγκης τους για επίδειξη του πλούτου τους αλλά και ανεκτίμητη κληρονομιά της πόλης σήμερα. Θα διασχίσουμε το Barrio de San Antonio, θα δούμε την Plaza de Santa María, το Palacio de los Golfines de Abajo, το Palacio Carvajal, το Palacio de las Veletas, Casa del Sol, Tore Bujaco… Το ιστορικό κέντρο του Κάθερες είναι ίσως το πιο άθιχτο, από τα πιο καλά διατηρημένα όλης της Ευρώπης γι' αυτό και η επιλογή της Ουνέσκο από το 1986 ήδη! Με το που ρίχνεις ένα βήμα και περνάς απ' το Arco de la Estrella είναι σα να διακτινίζεσαι στο Χρόνο, πιο πολύ από βήμα είναι βουτιά στην ομορφιά του παρελθόντος, κατάδυση στη Ιστορία μιας πόλης 2.000 ετών. Με το τέλος της ξενάγησης θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και απόγευμα ελεύθερο για photocall, για να ποζάρει κανείς μπροστά στο παλάτι που του ταιριάζει, να πάρει τους δρόμους και τα στενά που πριν λίγο ξεναγηθήκαμε όλοι μαζί, να τα κάνει πια κτήμα δικών προσωπικών πια στιγμών. Και το βράδυ, σας καλούμε σ' ένα ακόμα δείπνο.
 
7η ΗΜΕΡΑ

Καθέρες - Τρουχίγιο - Σαλαμάνκα

 
 
Πρωινό και αναχώρηση για το Τρουχίγο. Ένα απ' τα ωραιότερα χωριά της Ισπανίας ολόκληρης! Χτισμένο ανάμεσα στους ποταμούς Γκουαδιάνα και Τάγο... Πάμε καλά δηλαδή, είμαστε στο σωστό δρόμο, ο Τάγος τρέχει δίπλα μας! Φτάσαμε στο Τρουχίγιο. Έχουμε “ραντεβού για κλείσιμο λογαριασμών” με τον Φρανθίσκο Πιθάρο σήμερα. Θ' αναζητήσουμε εξηγήσεις για όσα έγιναν στη Λατινική Αμερική. Θα μπούμε στο σπίτι του, ύστερα θ' ανεβούμε στο Κάστρο, θα περπατήσουμε στην Plaza Mayor, θα φωτογραφίσουμε το Torre del Alfiler… Δεν υπάρχει γωνιά του Τρουχίγο που να μην φλερτάρει με το παρελθόν. Κι άλλο ιστορικό κτήριο, κι άλλο, και τούτο και κείνο... Πάλι βρεθήκαμε μέσα σ' ένα σκηνικό πρωταγωνιστές της απόφασής μας να ταξιδεύουμε διαφορετικά. Χρόνος για καφέ κι αμέσως αναχώρηση για τη μυθική Σαλαμάνκα. Κλείσαμε λογαριασμούς με τον Πιθάρο αλλά έχουμε κι άλλο “ραντεβού” σήμερα, σημαντικότατο, με τον Μιγκέλ Ντε Ουναμούνο. Θ' αναζητήσουμε τί τον οδήγησε σε κείνον τον μυθικό πια χρησμό: «Ο φασισμός θεραπεύεται διαβάζοντας κι ρατσισμός ταξιδεύοντας». Φτάνουμε στην πόλη με το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ισπανίας. Μονομαχία στην Ιβηρική: Κοΐμπρα - Σαλαμάνκα. Άφιξη, τακτοποίηση και μια πρώτη βόλτα στην θεωρούμενη ωραιότερη Plaza Mayor όλης της Ισπανίας. Κι ύστερα θα κάνουμε έναν υπέροχο απογευματινό περίπατο στους δρόμους μιας πόλης-αρχόντισσας μέχρι να φτάσουμε στο Κασα Ντες Λις... Ειλικρινά από τα ωραιότερα Αρτ Νουβό και Αρτ Ντεκό Μουσεία στον κόσμο! Χρόνος για όποιον θέλει να το επισκεφτεί. Κι όποιος δε θέλει, “επίθεση” από τώρα στα περίφημα tapas και pintxos bars της Σαλαμάνκας. Μόνο του Σαν Σεμπαστιάν μπορούν να συγκριθούν μαζί τους. Καταπληκτικές γωνιές για κρασί κι ένα έξοχο πλατό τυριών και αλλαντικών… Φημίζονται σ’ όλη την Ισπανία τα αλλαντικά της Σαλαμάνκας!
 
8η ΗΜΕΡΑ

Σαλαμάνκα - Άβιλα

 
 
Πρωινό και παίρνουμε τα πράματα από κει που τ' αφήσαμε την προηγούμενη βραδιά, απ' την ωραιότερη Plaza Mayor όλης της Ισπανίας κι από κει στο Casa de las Conchas. Προχωρούμε από ομορφιά σε ομορφιά, Convento de las Dueñas, Convento de San Esteban, βλέπουμε τους δυο Καθεδρικούς, αναζητούμε τον “Αστροναύτη”, λύνουμε το γρίφο, προχωρούμε, απ' το Camino de Santiago στο Camino του Unamuno, αποτίουμε φόρο τιμής στο σημείο που ο Καθηγητής ύψωσε φωνή κι ανάστημα στους Φρανκικούς κραυγάζοντας το περίφημο: “Venceréis pero no convenceréis”. (“Θα Νικήσετε αλλά δε θα πείσετε”.) και θα φτάσουμε στις Escuelas Menores για να δούμε με τα μάτια μας τον αποκαλούμενο: “Ουρανό της Σαλαμάνκας”! Κι αμέσως μετά, δίπλα, θα προβάλει μπροστά μας το θρυλικό Universidad de Salamanca! Είναι μεγάλη τιμή για μας να σας ξεναγήσουμε στο εσωτερικό αυτού του Πανεπιστημίου. Η Στιγμή θα μπει στο κουτάκι με τις Συλλεκτικές. Με το τέλος της ξενάγησης χρόνος για καφέ κι ένα Ribera de Duero, στην Καστίλη-Λεόν είμαστε στο κάτω-κάτω, είναι ο τόπος του Ribera de Duero, ίσως του καλύτερου κρασιού της Ισπανίας! Κι ύστερα αναχώρηση. Μας περιμένει η τρίτη απ' τις τρεις πόλεις σε όλη την Ευρώπη με ολόκληρα, άθικτα τα Τείχη της, τριγύρω. Απ' τις τρεις, της Ávila είναι τα πιο μεγάλα σε μήκος, αυθεντικά αιώνων και όχι αναστήλωση, αυθεντικά και μάλλον τα εντυπωσιακότερα όλων! Άφιξη. Κατ' ευθείαν μια πρώτη βόλτα στα στενά του Ιστορικού της κέντρου. Εκεί μένουμε εξάλλου. Άλλο θαύμα πόλης… Η πόλη μιας Αγίας! Τί να πρωτοθαυμάσουμε και δω…. Τα Τείχη; Το Καθεδρικό; Το Μοναστήρι και το Μουσείο της Αγίας Τερέζας; Την Casa de las Carnicerías; Την Casa de los Deanes;Το Palacio de los Verdugo; Το Palacio de los Almarza; Το Palacio de los Bracamonte; Το Palacio de Núñez Vela; Το Palacio de Polentinos; Το Palacio de Los Águila; Το Palacio de los Dávila; Το Palacio de los Superunda; Το Palacio de los Serrano; Το Palacio de los Velada; Το Palacio de los Valderrábanos; Να ’χαμε ένα για δικό μας έστω για μια βραδιά… Εμείς δε θέλουμε να μένουν στην ψυχή κανενός απωθημένα; Θα μείνουμε σ’ ένα παλάτι δηλαδή; Σ’ ένα απ’ αυτά; ΝΑΙ! Μαγική βραδιά! Χρόνος ελεύθερος για δείπνο. “Δυο βήματα” απ’ τη Σεγκόβια, η Άβιλα δεν υστερεί σε cochinillo. Καταπληκτικό το γουρουνάκι και δω! Αλλά φημίζεται σε όλη την Ισπανία για το chuletón της! Καλή μας όρεξη!
 
9η ΗΜΕΡΑ

Άβιλα - Σεγκόβια - Μαδρίτη - Τολέδο

 
 
Πρωινό και ξεκινάμε μια τελευταία βόλτα στα στενά της πόλης της Αγίας Τερέζας κι αμέσως αναχώρηση για Σεγκόβια! Μαλάξεις στη μνήμη και στις αισθήσεις αυτό το πέρασμα από δω για όσους την έχουν ξαναεπισκεφτεί. Θα κάνουμε μια πανοραμική, πανηγυρική βόλτα γύρω απ' το παραμυθένιο κάστρο... μουσική... Ιστορική επιστροφή για κάποιους, πρωτόγνωρη μαγεία για άλλους, πάμε για ιστορική φωτογραφία κάτω απ’ το Αλκάθαρ τής Ισαβέλλας κι ύστερα, στάση μπροστά στο μεγαλύτερο και πιο καλά διατηρημένο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο όλης της Ευρώπης. Βόλτα στα στενά της πόλης, χρόνος για καφέ κι αναχώρηση. Αναχώρηση για Τολέδο αλλά δε θα προσπεράσουμε τη Μαδρίτη απ' έξω, τη διασχίζουμε, μπαίνουμε από κει που μπήκε ο Φράνκο, απ’ την Puerta de Hierro, διασχίζουμε τους δρόμους της αρχόντισσας που λέγεται Μαδρίτη και μας διασχίζουν κι αυτοί, αγαπημένη πόλη... Gran Vía, Cibeles, Ταχυδρομείο-, Ποσειδώνας, Prado, Thyssen Bornemisza Reina Sofía, Atocha… Άφιξη στο Τολέδο. Ο Τάγος μπροστά μας, μικρή τάφρος απέμεινε από κείνο το μεγαλείο της Λισσαβόνας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση με θέα το Τολέδο. Σα να είμαστε στη θέση του ζωγράφου κι απέναντί μας κάτι άξιο ν’ απαθανατιστεί από χέρι σπουδαίου ζωγράφου, απέναντί μας το παλιό Τολέδο φωτισμένο. Πρόταση για δείπνο με θέα θεϊκή σ' ένα απ' τα Cigarrales, σ' ένα απ' τα αρχοντικά στον απέναντι λόφο, απέναντι, για να ’μαστε πρόσωπο με πρόσωπο με την Ομορφιά και την Ιστορία.
 
10η ΗΜΕΡΑ

Τολέδο - Μαδρίτη - Αθήνα

 
 
Πρωινό μπροστά στην υπέροχη θέα και αναχώρηση για τη Μαδρίτη. Πολλές οι επιλογές που επεξεργαζόμαστε ως εναλλακτικές. 1) “Μύθοι-Θρύλοι και Δοξασίες στα Στενά του Τολέδο”. Μια διαφορετική ξενάγηση κι όσα δε “χώρεσαν” στην πρώτη επαφή με την πόλη του Ελ Γκρέκο. 2) Palacio de Aranjuez! Να δούμε και ν' ακούσουμε. Τί είναι αυτό που ενέπνευσε τέλος πάντων τον Joaquín Rodrigo και συνέθεσε το αριστούργημα που λέγεται Concierto de Aranjuez; 3) Μουσείο Joaquín Sorolla! Για να διαπιστώσουμε ότι υπάρχει συνέχεια στη διαδοχή των Βασιλέων τής Ισπανικής Ζωγραφικής! Βελάθκεθ, Γκόγια, Σορόγια... Το Φως και η Στιγμή που ποτέ δεν πιάνονται, στα χέρια ενός ανθρώπου! 4) Alcalá de Henares! Επίσκεψη στο χωριό και στο σπίτι που γεννήθηκε ο “πατέρας” του Δον Κιχώτη Άνοιγμα λογαριασμών με τον Μιγκέλ Θερβάντες! 5) Χρόνος για επίσκεψη στο Μουσείο Reina Sofía που λόγω της συμπλήρωσης 80 χρόνων απ’ τον βομβαρδισμό της Γκερνίκα φιλοξενεί την έκθεση «Piedad y terror en Picasso El camino a Guernica.» 6) Άλλο; Τα ωράρια των πτήσεων, η δική σας γενική προτίμηση ως μία κατευθυντήρια γραμμή καθώς και μια σειρά άλλων προϋποθέσεων θα καθορίσουν την επιλογή της τελευταίας μέρας. Ό,τι και ν' αποφασιστεί πάντως, προορισμός τελικά για σήμερα είναι το αεροδρόμιο. Ένα ακόμα ταξίδι δυστυχώς τέλειωσε.
 • Αναχωρήσεις: 31/07
 • Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ
 • Είδος ταξιδίου: Αεροπορικό
 • Τιμή από: 995
 • Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την LUFTHANSA & SWISS
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχείο 4* - Αβέϊρο (1), Κοΐμπρα (1), Λισαββόνα (3) Καθέρες (1) Σαλαμάνκα (1), Άβιλα(1), Τολέδο (1)
  • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • 2 Δείπνα Δώρο (1 στο Αβέιρο και 1 στο Καθέρες μετά μουσικής)
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεωνήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων
  • Ελληνόφωνος Αρχηγός/Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
 • Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 235€
  • Φιλοδωρήματα / αχθοφορικά
  • Είσοδοι στα μουσεία
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Όνομα: *       

E-mail: *  

Θέμα: *  

Μήνυμα:
Αποστολή αντιγράφου σε σας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Η TouristikaPaketa.gr ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν λάθη σε κείμενα, ημερομηνίες, φωτογραφίες ή τιμές, καθώς οι πληροφορίες αυτές αποτελούν ενημέρωση από τα διαφημιζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία. Οι τιμές των πακέτων ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Αναζήτηση Πακέτων

  • Travel Idea
  • Smile Acadimos
  • CEL Tours
  • Round Travel
  • Sotiriou Famous Travel
  • Signature
  Close 
  • Αεροπορικό
  • Οδικό
  Close 
κατασκευή ιστοσελίδων