There isn't any images, Please upload via modules management in admin section
Ευρώπη

ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

(0 ψήφοι)
      
Πακέτο από: 
ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
 • Περιγραφή
 • Πρόσθετες πληροφορίες
 • Κράτηση
 • Άλλα πακέτα από το πρακτορείο
 • Σχόλια
Smile Acadimos
1η ΗΜΕΡΑ

Αθήνα - Πάτρα - Πλοίο

 
 
Αναχώρηση για Πάτρα και επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.
 
2η ΗΜΕΡΑ

Ανκόνα - Ίνσμπρουκ

 
 
Αφήνουμε νωρίς την Ανκόνα και ταξιδεύουμε για το Ίνσμπρουκ όπου θα διανυκτερεύσουμε.
 
3η ΗΜΕΡΑ

Ίνσμπρουκ - Κίτσμπιχελ - Σάλτσμπουργκ

 
 
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε περιήγηση και ελεύθερο χρόνο στο Ίνσμπρουκ. Έχοντας διατελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα έδρα της δυναστείας των Αψβούργων, το Ίνσμπρουκ (και ειδικότερα το ιστορικό του κέντρο) έχει παραμείνει σχεδόν ανέπαφο στο πέρασμα των αιώνων, συνιστώντας ένα κινηματογραφικό ντεκόρ πέρα για πέρα αυθεντικό. Μεγαλόπρεπα παλάτια και κάστρα, περίτεχνα κτίρια μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικά, καθεδρικοί ναοί, σκιερά καλντερίμια και μεσαιωνικές κατοικίες συνθέτουν ένα ζωντανό μουσείο με λαμπρές μαρτυρίες της δημιουργικής περιόδου των Αυστριακών αυτοκρατόρων. Συνεχίζουμε για το Κίτσμπιχελ, ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά από τον 16ο και 17ο αιώνα, μια μαγική εικόνα με τα σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Επόμενος σταθμός μας το Σάλτσμπουργκ όπου θα περιηγηθούμε. Στην περιήγηση μας θα δούμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον ποταμό Σάλτσαχ, τον πολύβουο κεντρικό πεζόδρομο Γκεντράιντεγκάσσε, το σπίτι του Μότσαρτ και τέλος τον καθεδρικό Ναό Ντομ. Στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει σας προτείνουμε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ και να δοκιμάσετε ένα από τα περίφημα γλυκά που προσφέρει το καφέ Tomaselli από τον 14ο αιώνα.
 
4η ΗΜΕΡΑ

Σάλτσμπουργκ - Χάλστατ - St. Wolfgang

 
 
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το παραμυθένιο Χάλστατ όπου θα αφιερώσουμε τον περισσότερο χρόνο μας. Ο μικρός αυτός παραλίμνιος οικισμός, με τους λιγότερους από 1.000 κατοίκους έχει καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του ως ένας από τους πιο όμορφους της Ευρώπης. Χτισμένο σε μια πανέμορφη τοποθεσία, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης Hallstättersee, το χωριό δεσπόζει μεταξύ των γαλήνιων νερών της λίμνης και του καταπράσινου βουνού, που μοιάζει να βγαίνει από μέσα της. Η εξόρυξη αλατιού, που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν, είναι η πηγή διαρκούς ευημερίας για το Χάλστατ. Θα επισκεφθούμε το αλατωρυχείο του Χάλστατ, ένα αλατωρυχείο προσβάσιμο στο κοινό, που υφίσταται παρακαλώ από το 6000 πΧ! Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και ανακαλύψτε πώς δημιουργήθηκε και πώς εξορύσσεται το ορυκτό αλάτι, πηγή πλούτου εδώ και χιλιάδες χρόνια για τους κατοίκους της περιοχής. Ήδη από τη 2η π.Χ., τα αλατωρυχεία αποτέλεσαν τη βάση για την οικονομική άνθηση της περιοχής. τον «άνθρωπο που βρέθηκε μέσα στο αλάτι» το 1734. Πρόκειται για το πλήρως διατηρημένο σώμα ενός αλατωρύχου που χρονολογείται στο 300 πΧ και ονομάστηκε "ο άνθρωπος του αλατιού". Παράλληλα, το Χάλστατ μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλστατ-Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οι ταξιδιώτες μαγεύονται από την όμορφη πλατεία του, με τα καλυμμένα από κισσό κτίρια, τα ξύλινα σπιτάκια με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τους κύκνους που πλέουν στα νερά της λίμνης. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό St. Wolfgang με το αυθεντικό “πανδοχείο του Άσπρου Αλόγου”, τη λίμνη Μόντζεε όπου γυρίστηκε η γνωστή ταινία «Μελωδία της Ευτυχίας» και την όμορφη περιοχή πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Σάλτσμπουργκ.
 
5η ΗΜΕΡΑ

Σάλτσμπουργκ - Αβαείο Μέλκ - Κρεμς - Βιέννη

 
 
Μετά το πρωινό αφήνουμε το Σάλτσμπουργκ με κατεύθυνση τη Βιέννη. Πρώτος ενδιάμεσος σταθμός μας το επιβλητικό Αββαείο Μέλκ στην κορυφή ενός απότομου βραχώδους λόφου, που οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1702 και 1736 πάνω στα ερείπια ενός παλαιότερου αβαείου. Τα σχέδια σε στυλ μπαρόκ εκπόνησε ο διάσημος Αυστριακός αρχιτέκτονας Γιάκομπ Πραντάουερ. Είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό κτίσμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής στην Αυστρία και τη Γερμανία. Επόμενος σταθμός μας η πόλη του Κρεμς που βρίσκεται στη συμβολή του ποταμού Κρεμς και του Δούναβη στο ανατολικό άκρο της κοιλάδας Βαχάου, στο νότιο Waldviertel. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στη Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση.
 
6η ΗΜΕΡΑ

Βιέννη (ξενάγηση)

 
 
Μετά το πρωινό ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στα πιο σπουδαία αξιοθέατα. Θα γνωρίσουμε το ρινγκ με την Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, τα Ανάκτορα Χόφμπουργκ, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Ανάκτορο Σενμπρούν. Απόγευμα ελεύθερο για να επισκεφτείτε το ιστορικό κέντρο. Αξιοσημείωτη είναι η παλιά ελληνική συνοικία στο κέντρο της πόλης με τον ναό του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Τριάδας και τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι τον 19ο αιώνα. Μην παραλείψετε να δειπνήσετε σε ένα από τα περίφημα κελάρια και να απολαύσετε την αυστριακή κουζίνα.
 
7η ΗΜΕΡΑ

Βιέννη & Βιεννέζικα δάση

 
 
Πρόγευμα. Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στα Βιεννέζικα Δάση. Όπου θα δούμε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, εκεί όπου εκτυλίχθηκε το ερωτικό δράμα του πρίγκιπα Ιωσήφ και της Μαρίας Βετσέρα. Επόμενος σταθμός η λουτρόπολη Μπάντεν. Επιστροφή στη Βιέννη και χρόνος ελεύθερος.
 
8η ΗΜΕΡΑ

Βιέννη - Γκρατς

 
 
Αναχώρηση από τη Βιέννη και αναχώρηση για τη πόλη του Γκρατς. Το Γκρατς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Αυστρία μετά από τη Βιέννη και η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Στυρίας. Έχει μια μακροχρόνια παράδοση ως πόλη σπουδαστών, με έξι πανεπιστήμια και πάνω από 40.000 φοιτητές από την Αυστρία αλλά και το εξωτερικό. Η παλαιά πόλη του Γκρατς είναι ένα από τα καλύτερα διατηρητέα κέντρα πόλεων στην κεντρική Ευρώπη και το 1999 προστέθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Γκρατς ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2003. Διανυκτέρευση.
 
9η ΗΜΕΡΑ

Γκράτς - Πάντοβα

 
 
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Πάντοβα. Άφιξη το απόγευμα και περιήγηση στη πόλη. Διανυκτέρευση.
 
10η ΗΜΕΡΑ

Πάντοβα - Ανκόνα - Πλοίο

 
 
Αναχώρηση το πρωί για το λιμάνι της Ανκόνα, τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους.
 
11η ΗΜΕΡΑ

Πάτρα - Αθήνα

 
 
Φτάνουμε στην Πάτρα αργά το μεσημέρι και επιστρέφουμε στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 • Αναχωρήσεις: 22/07, 11/08, 11/09
 • Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ
 • Είδος ταξιδίου: Οδικό
 • Τιμή από: 895
 • Περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορές/περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν της Panolympia
  • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα - Ανκόνα - Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)
  • 8 διανυκτερεύσεις συνολικά σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρόγευμα μπουφές καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός για την ξενάγηση στη Βιέννη
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση ως 75 ετών
  • Αρχηγός/συνοδός
 • Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Checkpoint 20 € το άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Γεύματα επί των πλοίων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Όνομα: *       

E-mail: *  

Θέμα: *  

Μήνυμα:
Αποστολή αντιγράφου σε σας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΓΥΡΟΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΤΟΣΚΑΝΗ »

Η TouristikaPaketa.gr ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν λάθη σε κείμενα, ημερομηνίες, φωτογραφίες ή τιμές, καθώς οι πληροφορίες αυτές αποτελούν ενημέρωση από τα διαφημιζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία. Οι τιμές των πακέτων ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Αναζήτηση Πακέτων

  • Travel Idea
  • Smile Acadimos
  • CEL Tours
  • Signature
  Close 
  • Αεροπορικό
  • Οδικό
  Close 
κατασκευή ιστοσελίδων