There isn't any images, Please upload via modules management in admin section
Blog

Ζυρίχη…ταξίδι στην πόλη με την ποιότητα ζωής

Η Ζυρίχη, είναι μία πανέμορφη πόλη και η μεγαλύτερη της Ελβετίας, και πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονίου. Εκτείνεται γύρω από το βόρειο άκρο της ομώνυμης λίμνης και τις όχθες του ποταμού Λίματ. Το ιστορικό κέντρο, βρίσκεται λίγο βορειότερα από το σημείο που ο ποταμός εκβάλει στη λίμνη. Διαθέτει πολλές τράπεζες και βιομηχανίες, αλλά και μια γοητευτική μεσαιωνική πόλη, επιβλητικούς καθεδρικούς ναούς, μουσεία, γκαλερί κ.ά. που αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών και όχι μόνο για επαγγελματικούς λόγους. Η ελβετική πόλη, περιτριγυρισμένη από κατάφυτους λόφους διαθέτει πολλά αξιοθέατα που αξίζει να τα επισκεφθείτε.

Zurich_City

Η μονή Fraumunster, ιδρύθηκε το 853 από τον Λουδοβίκο τον Γερμανό για την κόρη του Hildegard. Το μοναστήρι κατείχε πολλά εδάφη της πόλης της Ζυρίχης και των γύρω περιοχών, καθώς και πολλές αγροτικές περιοχές και ένα μεγάλο τμήμα του δάσους Albis. Το 1045 ο βασιλιάς Ερρίκος ο Γ παραχώρησε δικαιώματα κατοχής αγορών, είσπραξης διοδίων και έκδοσης νομισμάτων. Τα επόμενα χρόνια η ηγουμένη αποκτά τόσο μεγάλη επιρροή και δύναμη, κάτι που την αναγάγει σε ουσιαστικό ηγεμόνα της πόλης. Η εξέλιξη αυτή μετατρέπει το μοναστήρι σε κυρίαρχο κρίκο της οικονομικής ζωής και το κάνει να ξεχωρίζει σε πλούτη και πολυτέλεια. Ο σημερινός διασωθέν ενοριακός ναός, πέρα της εξαίσιας αρχιτεκτονικής του, είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα πέντε τεράστια παράθυρα που είναι διακοσμημένα με βιτρό.

Zurich 2

Ο μεγάλος μητροπολιτικός ναός Grossmunster, είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Ζυρίχης και τα δύο επιβλητικά καμπαναριά του μάλλον αποτελούν σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης. Υπήρξε η κεντρική εκκλησία του μοναστηριακού συγκροτήματος που αναπτύχθηκε στις όχθες του ποταμού Λίματ. Η κατασκευή του άρχισε το 1100 και ολοκληρώθηκε το 1220. Οι δύο πύργοι προστέθηκαν μεταξύ 1487 και 1492, αρχικά ήταν ξύλινοι και καταστράφηκαν από πυρκαγιά το 1781. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν από τα δύο τεράστια νεογοτθικά καμπαναριά που υφίστανται μέχρι σήμερα. Ο μεγάλος μητροπολιτικός ναός είναι ένα οικοδόμημα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και θρησκευτικής σημασίας που σκιαγραφεί την ιστορία της Ζυρίχης.

grossmunster zurich

Το μουσείο κατασκευής ρολογιών Beyer είναι άλλο ένα αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφθείτε. Δεδομένου ότι η Ελβετία αποτελεί για αιώνες το πλέον διακεκριμένο κέντρο παραγωγής κάθε είδους ρολογιού ή άλλης συσκευής μέτρησης του χρόνου, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα μουσείο που να αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές μετάδοσης γνώσεων της συγκεκριμένης τέχνης. Η συλλογή καλύπτει όλες τις περιόδους ωρολογοποιίας και παρουσιάζει μοναδικά κομμάτια από τις περιόδους της γοτθικής και αναγεννησιακής τεχνοτροπίας. Περιλαμβάνει το πρώτο θαλάσσιο χρονόμετρο, τα πρώτα ρολόγια τσέπης και το πρώτο ρολόι με αστρονομικές ενδείξεις.

Κοντά θα βρείτε την οδό πολυτελών καταστημάτων Bahnhofstrasse, όπου εάν ενδιαφέρεστε για την τελευταία λέξη της μόδας και η καταναλωτική σας δυνατότητα υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες του μέσου καταναλωτή, τότε τα καταστήματα της απευθύνονται σε εσάς. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο ακριβούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Μπορείτε επίσης να περιπλανηθείτε στις βιτρίνες και να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο καφέ της πλατείας Paradeplatz.

bahnhofstrasse

Βορειότερα, θα βρείτε το Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας, που είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ιστορίας. Στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1898, και η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του, οι πύργοι και το όμορφο πάρκο που το περιβάλλει το έχουν αναγάγει σε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η συλλογή του μουσείου ταξιδεύει τον επισκέπτη από την προϊστορία μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Εκεί κοντά επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να επιβιβαστείτε σε ένα από τα όμορφα καραβάκια που ξεκινούν δίπλα από το μουσείο και κάνουν μία όμορφη περιήγηση στην πόλη μέσω του ποταμού Λίματ.

swiss national museum

Για τις μετακινήσεις σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρένο ή λεωφορεία, και όσο για το φαγητό η Ελβετία θυμίζει Γερμανία και ειδικά η Ζυρίχη που είναι γερμανόφωνη. Να είστε προετοιμασμένοι για πολλά αλλαντικά και λουκάνικα. Η Ζυρίχη δεν φημίζεται για την νυχτερινή ζωή της, αλλά είναι μία από τις σημαντικότερες πρωτεύουσες της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής μουσικής. Πρόκειται για έναν ακριβό τουριστικό προορισμό, αλλά αν σας δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψετε το σίγουρο είναι ότι η πόλη αυτή θα σας μαγέψει.

Επιμέλεια: Βίκυ Σάρδη για την TouristikaPaketa.gr

κατασκευή ιστοσελίδων