There isn't any images, Please upload via modules management in admin section
Blog

Βρυξέλλες…δεν είναι μόνο οι Σύνοδοι Κορυφής!

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας, στην μητρόπολη του βορρά, την πανέμορφη πόλη των Βρυξελλών. Μια πολυεθνική, κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα, που μαγεύει τους ταξιδιώτες με τους ουρανοξύστες της καινούριας πόλης, τα ρομαντικά γραφικά στενά του κέντρου, τα όμορφα πάρκα, τα πολλά αξιοθέατα και τα μουσεία και τις πανέμορφες πλατείες της.

Το Βασιλικό παλάτι των Βρυξελλών, είναι το επίσημο παλάτι του βασιλιά του Βελγίου και  βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Η ιστορία του κάστρου ξεκινάει από το δεύτερο μισό του 11ου αιώνα και το πρώτο μισό του 12ου όπου στο σημείο χτίστηκε ένα κτίριο που έμοιαζε με αμυντικό κάστρο. Το κάστρο αυτό μέσα στους αιώνες έγινε παλάτι το οποίο και με την τελευταία ανακαίνιση του το 1900, κατέληξε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Το παλάτι σήμερα χρησιμοποιείται από τον βασιλιά ως γραφεία γι αυτόν και τη φρουρά του και ως χώρος υποδοχής ξένων αρχηγών αλλά δεν χρησιμοποιείται ως βασιλική κατοικία.

Royal_Palace_of_Brussels

Το πάρκο της μίνι Ευρώπης είναι ένα ακόμα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα των Βρυξελλών και  παρουσιάζει όλα τα σημαντικά κτίρια της Ευρώπης σε κλίμακα 1:25. Συνολικά στο πάρκο βρίσκονται 250 κτίρια από 80 πόλεις και πολυάριθμα ζωντανά μοντέλα όπως τρένα, μύλοι, την έκρηξη του Βεζούβιου, τελεφερίκ κ.ά. Τα μοντέλα διαλέχτηκαν με βάση την αρχιτεκτονική τους ή το συμβολισμό τους στη διαμόρφωσή της. Από την Ελλάδα έχει επιλεγεί η Ακρόπολη και η Σαντορίνη.

Το μνημείο του ατόμου χτίστηκε το 1958 για τη Διεθνή έκθεση του 58 και σχεδιάστηκε από τον Andre Waterkeyn. Είναι η αναπαράσταση του ατόμου με εννέα σφαίρες χάλυβα, 165 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο από το κανονικό. Έχει 102 μέτρα ύψος και οι σωλήνες που ενώνουν τις σφαίρες, έχουν κυλιόμενες σκάλες και επιτρέπουν την μετακίνησή τους. Οι σφαίρες έχουν διάμετρο 18 μέτρα, ενώ η τελευταία σφαίρα παρέχει στον επισκέπτη μία πανοραμική θέα της πόλης.

SONY DSC

Στην περιοχή της Ευρώπης μπορείτε να δείτε το μεγαλοπρεπές κτίριο που αποτελεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το  κτίριο έχει εμπνευστεί από ένα γραφείο της UNESCO στο Παρίσι και είναι ένα σταυροειδές κτίριο με τέσσερα φτερά που εμπνέονται από ένα κεντρικό πυρήνα. Σήμερα έχει 240.000τ.μ χώρου, σε 18 επίπεδα που συνδέονται με 43 ανελκυστήρες και 12 κυλιόμενες σκάλες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης, υπάρχει το πάρκο Cinquantenair, όπου στο μεγάλο αυτό αστικό πάρκο φιλοξενούνται κτίρια με σχήμα υψηλών U, που χτίστηκαν την εποχή του βασιλιά Leopold ΙΙ, για την Εθνική έκθεση του 1880 που γιόρταζε τα 50 χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας. Η θριαμβευτική αψίδα εγκαινιάστηκε το 1905 και έχει χτιστεί από σίδηρο, γυαλί και πέτρα, συμβολίζοντας την είσοδο του Βελγίου στη βιομηχανική εποχή. Τον χώρο του πάρκου περικλείουν 30 εκτάρια γεμάτα με γραφικούς κήπους, λιμνούλες και μικρούς καταρράκτες. Στο πάρκο βρίσκονται τρία σημαντικά μουσεία, το βασιλικό στρατιωτικό μουσείο στο βόρειο κομμάτι του συγκροτήματος, και στο νότιο κομμάτι το μουσείο τέχνης και  το μουσείο αυτοκινήτου. Τέλος στο χώρο του πάρκου θα βρείτε και τον νεοκλασικό ναό των ανθρωπίνων παθών που χτίστηκε με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα το 1886.

brussels museums

Τα μουσεία στις Βρυξέλλες είναι περισσότερα από 80. Είναι τόσα που σίγουρα ο κάθε ταξιδιώτης θα βρει ένα στα δικά του γούστα να επισκεφθεί. Κάποια από τα πιο διάσημα είναι: Centre Belge de la bande desinee με όλο τον μαγικό κόσμο των κόμικς, Musee du cacao et du chocolat με όλη την ιστορία της σοκολάτας, Musee royaux d’art et d’histoire με μεγάλες συλλογές που καλύπτουν όλη την ευρωπαϊκή ιστορία και το Musee d’ Afrique Centrale ένα από τα καλύτερα διεθνώς μουσεία με τα μυστήρια της Μαύρης Ηπείρου.

Υπάρχουν πολλά μέρη για να πραγματοποιήσετε εάν το επιθυμείτε τις αγορές σας από την οδό Waterloo με τις μπουτίκ μεγάλων οίκων, μέχρι την Place du Jeu de la Balle, το τοπικό Μοναστηράκι με έπιπλα, μικροαντικείμενα, ρούχα και αντίκες. Στις καφετέριες της πόλης μπορείτε να δοκιμάσετε την εξαίσια βέλγικη σοκολάτα, στα εστιατόρια να γευθείτε παραδοσιακές βέλγικες γεύσεις ενώ στα μπαρ της πόλης να δοκιμάσετε τις παγκοσμίου φήμης μπύρες τους. Για τις μετακινήσεις υπάρχει ένα πληρέστατο δίκτυο από λεωφορεία, μετρό, τραμ, τρένα και ταξί.

Επιμέλεια: Βίκυ Σάρδη για την TouristikaPaketa.gr

κατασκευή ιστοσελίδων